2014. november 16., vasárnap

Egy hétvége a Tiszán

Sziasztok!

Ezúttal az egész hétvégét a Tiszán töltöttük barátaimmal, Rolival és Bencével. Előzetes hírek alapján volt némi sejtésünk hogy hol is kell keresnünk a süllőket, így szombaton és vasárnap is céltudatosan, a fejünkben kész tervekkel indultunk a folyóra.


Várakozásunknak megfelelően alakultak a dolgok. Már szombaton hihetetlen mennyiségű fogas süllőt és kövest tudtunk fogni. A probléma csak az volt, hogy az átlagméret bizony méret alatti halakból állt.


Aztán még napközben egy szép harcsát is sikerült beütnöm, ami valószínűleg épp a rengeteg apró süllőt, kövest zabálta a mélyben.



Az UL süllős motyóval hatalmas élmény volt kifárasztani és megfogni ezt a szép harit.








Másnap aztán nem akartunk sok időt tölteni ugyanazon a helyen, ami előző nap is ontotta a halat, mivel nagyon sok kicsi süllő volt ott jelen, és nem akartunk többet megakasztani, megsérteni belőlük.


Így új helyeket kezdtünk keresni. A nap folyamán több helyen is meghorgonyoztunk, de sajnos a legtöbb helyen ugyanaz az apró süllő, és köves ütötte a gumit.


Azért egy-két méretes süllő kijött, és a két nap alatt ötféle halfajtát fogtunk: fogas, kősüllő, karikakeszeg, márna és harcsa.  


Ismét egy színes, élménydús, nagyszerű hétvégét töltöttünk a Tiszán. Az előző bejegyzésem (egyik) végszavát kell ismételnem: Imádom ezt az időszakot. :-)

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése